Een trainingsacteur is een ontzettend waardevolle aanvulling op een training. Je kunt de geleerde theorie direct in de praktijk brengen en inzicht geven in gedrag en reacties. Vaak wordt gedacht dat een trainingsacteur duur is, maar dat hangt ervan af hoe je het bekijkt. Daarom beantwoord ik in deze blog de vraag: Wat kost een trainingsacteur?

Wat kost een trainingsacteur?

Wanneer je een training organiseert voor je medewerkers, collega’s of klanten, doe je dat met een doel. Je wilt bijvoorbeeld vaardigheden ontwikkelen en de groep helpen om te groeien en te leren. Een training bestaat vaak uit een combinatie tussen theorie en praktijk. Een trainingsacteur is een mooie manier om de praktijk vorm te geven. De kosten variëren van €250 tot €500 per dagdeel. Dat is een flink bedrag en tegelijkertijd een waardevolle investering.

Waarvoor zet je een trainingsacteur in?

Een trainingsacteur legt bepaald gedrag, de reacties onderling en bijvoorbeeld patronen mooi bloot met spel. Een training met een trainingsacteur is niet alleen leerzaam voor degene die met de acteur in een rollenspel zit, ook de andere deelnemers leren ervan door te kijken en te luisteren. Het zorgt voor een stuk herkenning, begrip en waardering in en voor elkaar.

Voordelen van een trainingsacteur

Naast de inzichten die de deelnemers krijgen vanuit de rollenspellen, heeft een trainingsacteur inzetten nog meer voordelen:

  • Veel interactie tijdens de training
  • Impact op de hele groep
  • Deelnemers gaan met elkaar in gesprek
  • Je leert van je eigen gesprekken en van de anderen
  • Uitgebreid de tijd om met elkaar te sparren

Een trainingsacteur inhuren? Goed idee!

Wanneer je met een team of groep gaat lunchen, draait het niet puur om de voeding. Je brengt tijd met elkaar door, voert gesprekken en geniet samen van de maaltijd. Dat zorgt weer voor verbinding. Vanuit verbinding bereik je samen veel meer. Ook leidt verbinding tot begrip en waardering voor elkaar en elkaars werkwijze.

Qua kosten kan je de trainingsacteur vergelijken met een lunch. Stel dat je €250 betaalt voor een dagdeel in een groep met 10 deelnemers. Dan investeer je €25 per deelnemer in de trainingsacteur. Net zo veel als je gemiddeld betaalt voor de catering op locatie tijdens een trainingsdag. De catering is belangrijk, omdat het bijdraagt aan de beleving. Het voedt de deelnemers, geeft ze energie om vol aandacht en focus mee te doen aan de training. De trainingsacteur is de kers op de taart die training aanvult door de theorie om te zetten in waardevolle en praktische inzichten. Wanneer je het zo bekijkt is een trainingsacteur dus gewoon een heel waardevolle investering in je bedrijf of organisatie.

Wil je meer weten over trainingsacteren of wat een trainingsacteur kost voor jouw bedrijf? Stuur me een bericht , dan praten we verder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *