Home Trainingsacteren

Een trainingsacteur in jouw training?

Waarom een trainingsacteur in jouw training?

Veel deelnemers aan trainingen trekken wit weg en analyseren de buddyvlekken op de muur, als een trainer vertelt dat er een rollenspel gedaan gaat worden. De reden hiervoor is dat veel mensen een faalervaring hebben in rollenspel.

De faalervaring komt doordat de leervorm, bijvoorbeeld die van rollenspel, niet altijd op de fijnste manier wordt ingezet. “Jij bent de boze ouder en jij bent de hulpverlener die de slechtnieuwsboodschap brengt.” De zogenaamde boze ouder kan zich geweldig inleven en neemt alle ervaring die zij heeft opgedaan met boze ouders mee in haar spel. Logisch en leuk om dit even te kunnen ventileren. En de arme hulpverlener maar ploeteren om het geleerde in het rollenspel te laten zien. Met de wetenschap dat iedereen kijkt. Stressniveau 10. Mogelijkheid om te kunnen blijven nadenken vanwege de spanning 0. Garantie tot een negatieve leerervaring 100%

Als trainingsacteur is mijn enige doel een succesvolle leerervaring te creĆ«ren. Het acteerspel is erop gericht de ander de gelegenheid te geven de vaardigheid te oefenen die de deelnemer graag in de praktijk met zelfvertrouwen wil inzetten. Ik acteer en stem af op wat er geoefend of geĆÆnspireerd mag worden. Als trainingsacteur ben ik er niet om mijn opgekropte gevoelens lucht te geven. Ook ben ik er niet om een Gouden Kalfwaardige acteerprestaties neer te zetten inclusief applaus.

Wat ik als trainingsacteur wel doe is samen met de trainer, de workshopleider, de congresorganisator een leerervaring creƫren. Ontspannen, serieus, met humor, interactief, prikkelend, uitdagend maar altijd een vorm waarbij de deelnemers of cursist een positieve leerervaring opdoet rond het onderwerp.

Reviews

Deelnemer incompany training zorg

“k had eigenlijk geen zin in rollenspel. Maar ik vond het zo goed om te doen. Nu wil ik eigenlijk vaker. Kom je volgende week weer?”

Cursist bij Training Moeilijk verstaanbaar gedrag

Bedankt! Je was echt de cliĆ«nt. Ik schrok er een beetje van omdat je precies zo reageerde als hij. Nu kon ik uitproberen hoe ik toen eigenlijk had willen reageren.”

Cursist

“Ik wist niet dat als ik duidelijker was, dit juist rustiger is voor de bewoner. Het voelt onbeleefd maar nu ik het met jou kon oefenen ontdekte ik dat het juist beter is wat duidelijker te zijn.”

Student Creatieve therapie

“Ik vind de Roos van Leary ingewikkeld maar nu we het zo hebben geoefend snap ik het beter.”

Trainer

“Ik was heel benieuwd hoe het zou gaan omdat het de eerste keer is dat wij samenwerkten. Maar het ging perfect. Je zag goed wat een cursist aan kon en we konden goed op elkaar afstemmen.”