Training SocioCards – Praten met kinderen – (wijk)teams & incompany

139,00 incl. btw

Tijdens de training SocioCards krijg je praktische handvatten voor het gebruik van SocioCards in digitaal en face-to-face contact. Het helpt je om de gesprekken met kinderen vorm te gaan geven in de praktijk. Schrijf je in voor de training SocioCards!

Uitverkocht

Artikelnummer: T402-1-1-1 Categorie: Tags: , , ,

Training SocioCards

Nog geen nieuwe datum bekend

Er is heel veel interesse voor de nieuwe editie van SocioCards. Voor alle pedagogische professionals die met SocioCards willen gaan werken of daar net mee begonnen zijn, organiseren we daarom een nieuwe reeks online trainingen. De online training SocioCards is geaccrediteerd bij SKJ. Als professional gebruik je SocioCards om inzicht te krijgen in het sociale netwerk van het kind. Je leert bij deze training met kinderen een sociogram leggen, zowel fysiek als digitaal. In de training zullen we daarom ook gebruik maken van de digitale variant van SocioCards, zodat je er direct mee leert werken.

Praktische informatie

Datum:  Tijd: 10.00 – 15.30 uur  Kosten: € 159,00 incl. BTW Punten SKJ: 4 (SKJ registratienummer 207924)

Uitgebreide informatie training SocioCards

Tijdens de training SocioCards krijg je praktische handvatten voor het gebruik van SocioCards in digitaal en face-to-face contact. Het helpt je om de gesprekken met kinderen vorm te gaan geven in de praktijk.

Werkwijze
We beginnen met het schetsen van een kort theoretisch kader, waarna we uitgebreid gaan oefenen met de digitale variant van SocioCards. Na de training weet je ook hoe je de ‘normale’ versie van SocioCards kunt inzetten.

Voor wie?
De training SocioCards is interessant voor pedagogische professionals zoals kindertherapeuten, ambulant begeleiders, wijkteams, kindercoaches, leerkrachten, gezinsbegeleiders en jeugdzorgmedewerkers.

Achtergrond
Als professional kan het lastig zijn om zicht te krijgen op de sociale context van het kind en door te vragen bij complexe relaties. Kinderen hebben (nog) geen woorden om dit uit te drukken. Ook kan het zo zijn dat de gezinsstructuur en bezoekregelingen moeilijk in kaart te brengen zijn of dat het lastig is om de structuur vast te houden in het gesprek. In deze workshop geven we zowel ruimte aan jouw persoonlijke ontwikkeling als gesprekspartner van kinderen als aan de specifieke tool SocioCards. Wat leer je tijdens de training?

  • Je leert SocioCards zo te gebruiken dat jij je er comfortabel bij voelt in het gesprek met het kind.
  • Je raakt vertrouwd met het digitaal gebruik van SocioCards.
  • Je leert de beleving kennen van het kind en zijn of haar sociale context.
  • Je krijgt zicht op de krachten en kwetsbaarheden rondom het kind.
  • Je leert op een effectieve manier om de sociale context van het kind te beschrijven.
  • Je leert het kind afgebakend de ruimte te geven aan beleving van complexe relaties.

Resultaat en toepassing van de training
Na het volgen van de workshop heeft de deelnemer direct concrete handvatten in handen om gesprekken met kinderen te voeren.

Bewijs van deelname
De deelnemers krijgen een certificaat.

Competenties

  • De professional verheldert vragen en behoeften
  • De professional heeft een open houding, kan een vertrouwensrelatie ontwikkelen en onderhouden, kan doorvragen naar wensen en mogelijkheden
  • De professional is zelfbewust en in staat tot zelfreflectie
  • De professional stimuleert verantwoordelijk en oplossingsgericht gedrag, stuurt aan op betrokkenheid en participatie