Training – Muzisch Methodische Interventies in het wijkteam

In de Training Muzisch Methodische interventies in het Wijkteam leer je meer over hoe je gestructureerd spel kunt inzetten in de praktijk. We laten je kennismaken met de theorie en verschillende spelmaterialen. Ook is er aandacht voor reflectie, interactie en het ervaren van de spellen. Boek nu je training via het contactformulier onderaan de pagina!

Als wijkteammedewerker draait je werk om de kinderen, jongeren en gezinnen die je begeleidt. Effectieve interventies zijn dan heel waardevol om in te zetten in al die verschillende gezinssituaties die je tegenkomt. In deze training leer je om gestructureerd spel in te zetten zodat je interactie stimuleert en mogelijk maakt. Het past perfect bij zowel vraaggericht als oplossingsgericht werken. Je maakt direct een verbinding, omdat je spel altijd samen moet doen. Zo werk je op een laagdrempelige en toch effectieve manier naar doelen toe. Spel werkt als interventie, sturingsmiddel, ondersteuning en om bepaalde signalen boven tafel te krijgen. Veelzijdig en doeltreffend dus!

Wat levert deze training je op?

  • Jij en je wijkteamcollega’s begrijpen de waarde van spel binnen jullie werk en  in de methodiek van jullie praktijk.
  • Je bent nog meer bekend met de verschillende soorten spellen en weet hoe je deze methodisch inzet.
  • Jij en je collega’s leren door theorie, praktijk, interactie en reflectie.

Dat is nog niet alles! Lees hier alles over deze training: van inhoud, aanpak en praktische info tot competenties en investering. Direct boeken of nog iets vragen? Vul het formulier hieronder in!