Training – Muzisch Methodische Interventies

Als wijkteammedewerker word je regelmatig geconfronteerd met een breed scala aan gezinssituaties en leeftijdsgroepen, wat vraagt om flexibiliteit. Diverse vraagstukken, beperkte tijd en gerichte handelingen kenmerken het werk. Dan is het fijn om op een creatieve manier te ontdekken hoe je jouw cliënten optimaal kunt ondersteunen met veelzijdige interventies.

In de Training Muzisch Methodische Interventies bespreken we theorie en gaan vooral veel aan de slag met interactieve sessies, delen ervaringen uit de praktijk en reflecteren. De training omvat praktische oefeningen en geeft deelnemers direct toepasbare handvatten voor hun dagelijkse werk met kinderen, jongeren, ouders en gezinnen. Als uitgangspunt gebruiken we spelmaterialen die al in bezit zijn van het wijkteam of die in het wijkteampakket zitten dat is aangekocht.

Resultaat van deze training

Deze training stelt jou als bijvoorbeeld IB’er, kindercoach of SMW’er in staat om spel in te zetten als interventie in opvoedingsondersteuning, als signaalfunctie en als begeleidings- of behandeltool.

Na deze training ben je…

  • verrijkt met kennis over de  waarde van spel binnen je werk
  • bekend met de verschillende soorten spellen en kan je deze methodisch inzetten
  • getraind met theorie, praktijk, interactie en reflectie
  • wijzer over hoe gedrags-, emotionele, sociale en fysieke doelen met spel kunnen worden bereikt. 

Daarnaast begrijp je de rol van therapeutisch spel binnen je eigen werkwijze en hoe je deze inzet. Ook kies je voortaan bewust welk spel het beste past bij de situatie en hoe dit spel het behandel- of begeleidingsdoel kan realiseren.

Tip: combineer de training met het Basispakket Kindercoach!

Meer weten? 

Lees hier alle informatie over de training: inhoud, investering en werkwijze. Wil je meer weten of een offerte op maat? Neem dan contact op met Sylvia van Asperen via training@semmie.net!