Werkvormen en materialen voor de professionele coach

Samenwerkingsworkshop met TC Academy in Rotterdam

Artikelnummer: T501 Categorie: Tag:

In samenwerking met TC Academy in Rotterdam organiseren we een gezamenlijke workshop op 2 oktober. Je kunt je hier inschrijven bij of op de hoogte blijven via TC Academy.

Als coach ontmoet je kinderen, jongeren of volwassenen en stem jij altijd af op degene met wie je werkt. Jij  hebt de skills om creatief te zijn in hoe jullie met elkaar in contact zijn. Creatief zijn betekent niet per definitie dat je een knutselkast in je ruimte hebt staan. Creatief zijn betekent met een open blik middelen en manieren zoeken om je cliënt te bereiken en te helpen zijn of haar doel te bereiken. Creativiteit is eindeloos, alleen is het niet altijd een spontane bron die een constante stroom aan ideeën geeft. Daarbij breng je met het inzetten van middelen en materialen een dimensie mee die invloed heeft op jullie contact. Een spel of tool roept reactie op, geeft gewild en ongewild sturing, triggert herinneringen, vraagt een andere interactie, geeft gedachten, heeft een appelwaarde etc. Een tool of spel zet je dus niet achteloos in tijdens het gesprek.

In deze workshop gaan we, onder leiding van Sylvia van Asperen (Semmie.net), daarom aan de slag met deze twee uitdagingen;

  1. Inspiratie voor werkvormen, spellen en tools zodat jouw creativiteit blijft stromen.
  2. Tips, tricks en aandachtspunten die jou helpen bij het maken van de juiste afwegingen in het gebruik van tools.

We gaan spelen, ervaren, van gedachten wisselen, uitproberen, plezier maken, voelen wat een tool bij jou oproept, afwegingen maken, heerlijk lunchen en met twee goodiebags naar huis; één in je professionele rugzak en één in je hand met een paar leuke concrete tools. Na deze workshop weet je de juiste afweging te maken voor het inzetten van verschillende werkvormen, spellen en tools en heb je kennisgemaakt met verschillende werkvormen, spellen en tools. Locatie: Waterloostraat 122c, Rotterdam. Tijd: 10:00 – 15:00 Schrijf je hier in!

Andere suggesties…

  • muzisch methodische interventies

    Training – Muzisch Methodische Interventies in het wijkteam

    Lees meer