Review Kletsborden in de praktijk

Hoe kun je Kletsborden in je praktijk gebruiken? Delphine van Lierde (coördinator van zelfstandige groepspraktijk voor psychotherapie De Paradijsvogel), testte Kletsborden met haar collega’s uit en schreef een mooie review voor Semmie:

We gingen aan de slag met Kletsborden in onze groepspraktijk De Paradijsvogel. We zijn een groepspraktijk van kinderpsychologen en geven therapie aan kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar.  

Aan de slag

De doos heeft aantrekkelijke kleuren en het materiaal ziet er stevig uit. 
De spelregels zijn duidelijk en eenvoudig. Dat maakt het spel voor alle leeftijden toegankelijk. Je kan meteen aan de slag met het materiaal dat in de doos zit, of je kan de schatkistjes zelf nog verder versieren. Wij kozen er bijvoorbeeld voor om de diamantjes in te kleuren in verschillende kleuren. Ook de vlag kan je nog zelf in elkaar knutselen. De extra pionetjes die in het boekje te vinden zijn vind ik persoonlijk nog leuker dan de zwart-wit pionen die er standaard bijzitten. 

Dit lijkt ons ook zeker een fijn spel om in groep te doen in functie van groepsvorming en sociale vaardigheden. Ik kan me voorstellen dat kinderen die het sociaal moeilijk hebben, met dit spel wel bepaalde grenzen leren verleggen in zich uiten en contact maken. Omwille van COVID-19 konden onze groepen dit schooljaar helaas niet door gaan, dus we hebben het nog niet kunnen uittesten in groep. 

Ten slotte

Kletsborden is een fijn spel om in huis te hebben en biedt zeker een meerwaarde in onze praktijk. We gebruiken het tot nu toe vooral in de individuele sessies met kinderen en jongeren: ter kennismaking, als ijsbreker of als leuke afsluiter van de sessie. 

Wil je meer weten over Kletsborden? Lees hier het interview met Meike Heessels over de ontwikkeling van KletsbordenOf probeer Kletsborden gratis online uit.

Kletsborden bestellen? Bekijk Kletsborden in de webshop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *