medisch trainingsacteur Semmie Training - semmietraining.net

Levensechte situaties nabootsen met een medisch trainingsacteur

Vaardig zijn in medische handelingen leer je niet alleen door theoretische kennis. Praktische ervaring én empathie zijn minstens zo belangrijk. Deze drie vormen een sterke combinatie. Maar wat nou als de praktijkervaring er nog niet is? Bijvoorbeeld bij een leerling-verpleegkundige of een arts die zich verder specialiseert of verdiept? Dan is een medisch trainingsacteur een goede oplossing!

Veilige leeromgeving met een medisch trainingsacteur

Als medisch trainingsacteur speel ik realistische situaties. Dit daagt de medisch professionals in de training of opleiding uit om te reageren op de best mogelijke manier. Zeker voor noodsituaties is deze manier van trainen heel waardevol. Je bootst de situatie levensecht na met grime en medische dummies als dat nodig is. Toch is er geen sprake van echt levensgevaar, waardoor er ook fouten gemaakt mogen en kunnen worden. En dat creëert een veilige leeromgeving.

Medisch, praktisch en communicatief trainen

De medische training kan echt verdiepen door complexe trauma’s of een acute medische situatie na te bootsen. De eerder genoemde combinatie van theoretische kennis, praktische ervaring en empathie komen hier mooi samen. Het draait namelijk niet alleen om de medische handelingen. Communicatieve vaardigheden, respect, omgaan met stress en teamwork komen zeker ook aan bod als je medisch trainingsacteren inzet tijdens een training.

Voordelen van werken met een medisch trainingsacteur

Uiteindelijk draait het in de zorg om het uitvoeren in de praktijk. Dan is het fijn als je al met zo veel mogelijk situaties hebt kunnen oefenen. De voordelen van trainen met een medisch trainingsacteur op een rij:

  • Unieke en waardevolle leerervaring
  • Vergroot het zelfvertrouwen bij deelnemers
  • Communicatieve vaardigheden versterken
  • Praktische ervaring opdoen
  • Leren omgaan met stressvolle (nood)situaties
  • Op maat afgestemd op de vraag en doelen van de trainingsgroep
  • Leren handelen in levensechte situaties, zonder daadwerkelijk levensgevaar

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe ik als medisch trainingsacteur van toegevoegde waarde ben voor jouw team of opleiding? Neem dan gerust contact met me op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *