Ervaringsdeskundig trainingsacteren Trauma en dissociatieve stoornissen

Naast het regulier trainingsacteren in de GGZ werk ik ook als ervaringsdeskundig trainingsacteur GGZ. Normaliter bespreek ik in het trainen en het acteren niet mijn persoonlijke ervaringen buiten dat wat op dat moment de training bevat.

Bij ervaringsgericht trainingsacteren Trauma en dissociatieve stoornissen kan dat wel. Dan wordt desgevraagd mijn ervaring, interne belevingen rond trauma en dissociatie onderdeel van de training. Ik heb een dissociatieve identiteitsstoornis gehad en kan hier op reflecteren en woorden geven aan mijn beleving. Ook kan ik dit koppelen aan ervaringen van anderen met een dissociatieve stoornis.

Ervaringsdeskundig trainingsacteren roept specifieke vragen op. Hieronder worden er een aantal beantwoord.

Sylvia van Asperen

(terug) naar alle trainingsacteeropties