Als professional in de zorg, de hulpverlening, de GGZ of in welke vorm jij mensen begeleidt, behandelt of coacht, creatief kunnen zijn is één van de belangrijkste vaardigheden die je beheerst. En dan gaat het er niet in eerste instantie over dat jij goed kunt knutselen. Voor sommige doelgroepen is dat mooi mee genomen. Maar waar het vooral om gaat is dat jij creatief bent in je denken.
En jij hebt dat talent; anders zou je deze e-learning niet gaan doen. Jij hebt in je werkveld een idee gekregen hoe je een bepaald kind, een bepaalde situatie, een bepaalde uitdaging op een andere manier kan benaderen dan er tot nu toe is gedaan.
En nu ben je hier belandt; met een idee dat je al dan niet al in de praktijk hebt uitgeprobeerd en met de duidelijke of voorzichtig ontluikende overtuiging dat meer mensen hiermee geholpen zouden kunnen zijn.
Maar ja, die wereld van het laten maken van een spel of het laten drukken van een idee is een wereld waar jij niet thuis in bent…nog niet.
Deze e-learning neemt je stap voor stap mee langs alle facetten van het ontwikkelen en uitgeven van een spel. Want inzicht en kennis geeft de mogelijkheid echt die keuzes te maken die bij jou, je professionele praktijk en je spelidee past.
De e-learning beschrijft in zeven stappen hoe je je eigen spel kunt ontwikkelen.
De eerste stap is het bekijken van je idee vanuit alle hoeken, waarbij je doelen voor zowel de koper als de eindgebruiker moet verzinnen.
De tweede stap is het knutselen aan het concept van het spel.
De derde stap is het testen van het spel en het maken van de handleiding.
De vierde stap is het (laten) uitgeven van het spel, waarbij verschillende manieren van financieren worden besproken.
In stap vijf gaat het om de vormgeving, illustraties, verpakkingen en productie van het spel.
Stap zes richt zich op het aspect van geld verdienen en de kosten die hierbij komen kijken.
Tot slot wordt in stap zeven besproken hoe je het spel aan de man kunt brengen via verkoop via (web)winkels, sociale media, extra materialen en verkoopmarketing. D
Aan het einde van ieder hoofdstuk vul je Jouw Spelontwikkelplan in.
Daarin schrijf je je inzichten en ideeën die je naar aanleiding van het hoofdstuk concreet wil maken voor jouw spel.
[Hier kan een flyer of iets dergelijks worden toegevoegd]