Gastlessen, gastdocent en docent (ped)agogische vakken

Pedagogische professionals zijn mensen met wie ik graag omga. Het onderwijs en de jeugdhulpverlening zijn werkvelden waar ik mij thuis voel en mij graag in beweeg. Ik leg met net zoveel plezier uit aan een kindercoach hoe je vertelkaarten doelmatig kunt inzetten als dat ik met opdrachtgever overleg aan welke competenties een team of cursusgroep gaat werken.

Het opleiden en trainen maakt mij nieuwsgierig naar wat jij nodig hebt binnen jouw werk en hoe de training of les jou daaraan tegemoet kan komen.  

Als initiatiefnemer van Semmie Sprekend Spel & Training komen mijn professionele visie op opleiden , deelnemers en kwaliteit volledig overeen met die van Semmie zoals op de site beschreven staat. Je kunt via deze link kennis maken met deze visie om je ervan te verzekeren dat de onderwijsorganisatie of het team en mijn uitgangspunten in overeenstemming zijn.

Sylvia van Asperen is de hoofdtrainer bij en eigenaar van Semmie Sprekend Spel & Training. Zij werkte  op het snijvlak van jeugdhulpverlening en het onderwijs. Vanuit Semmie verzorgt zij een deel van de trainingen en workshops evenals de trainingen op maat. Ook is zij eindverantwoordelijk voor de inhoud, kwaliteit van en samenwerking met externe trainers.

Gastlessen & gastdocent
Vanuit Semmie verzorgt Sylvia gastlessen op o.a. kindercoachopleidingen, HBO-Social Work en MBO-GPM, MBO-Sociaal Werk, masters Jeugdzorg etc. Deze lessen gaan over de inzet van muzisch agogisch gebruik van spel of te wel het methodisch gebruik van middelen. Kern van de lessen is dat de deelnemers spel zelf ervaren en weten hoe deze in te zetten in het methodisch kader van de begeleiding en behandeling. Het betreft hier gestructureerd spel. Dus de inzet van spellen die ontworpen zijn om een bepaald sociaal-emotioneel doel te bereiken.

Tijdens de gastlessen neemt de gastdocent een keuze uit de vele honderden spellen mee.  Deze keuze is in overeenstemming met de wens van de opleiding.

De invulling van de gastlessen kunnen bepaald worden door:
– de inzet van diverse spellen met de nadruk op eerste kennismaking door de deelnemers
– de inzet van bepaalde specifieke spellen (bv kwaliteitenspellen, openhartig, vertelkaarten etc.)
– de inzet van spellen rond een bepaald thema (zelfbeeld, sociale vaardigheden etc.)
– de inzet van spellen bij een bepaalde doelgroep (gezin, kinderen, jongeren etc.)
– de inzet van spellen vanuit een bepaald werkgebied (wijkteams, gezinsbehandeling, kindercoaching etc.)
– het begeleiden van projecten bij spelontwerp als opdracht voor de deelnemer

Sylvia is gediplomeerd post HBO professioneel trainer en tweedegraads docent pedagogiek onderwijskunde. Voor persoonlijk contact of opvragen van het CV kunt u contact opnemen met sylvia@semmie.net

Sylvia heeft o.a. ervaring met
– het verzorgen van trainingen en onderwijs aan volwassenen en jongeren
– het ontwerpen van trainingen zowel op open inschrijving als in opdracht
– het ondernemen in het sociaal domein
– het opleiden in het kader van competenties

Sylvia is gediplomeerd tweedegraads docent pedagogiek-onderwijskunde  en gediplomeerd post HBO professioneel trainer en dus bevoegd voor de vakken betreffende (ped)agogiek, sociale vaardigheden, omgangskunde, jeugdhulp, kennis van doelgroepen, ondernemend leren, muzisch agogisch werk, professionele ontwikkeling en diverse vormen van stagebegeleiding.

Het is mogelijk om Sylvia te benaderen voor vervanging in voltijds opleidingen, deeltijdopleidingen, afstandsonderwijs, klassikaal onderwijs, sociaal pedagogische opleidingen, opleiding tot kindercoach etc.
De lessen worden gegeven in overeenstemming met het curriculum van de opleiding en met het studiemateriaal van de opleiding.

Sylvia heeft o.a. ervaring met
– het verzorgen van trainingen en onderwijs aan volwassenen en jongeren
– het ontwerpen van trainingen zowel op open inschrijving als in opdracht
– het geven van onderwijs op basis van opleidingscurriculum
– het opleiden in het kader van competenties

Voor verder contact, kennismaking en opvragen van het Curriculum Vitae kunt u rechtstreeks contact opnemen met sylvia@semmie.net .

Sylvia is ook te bereiken via de contactgegevens van Semmie Sprekend Spel & Training
Stoomloggerweg 8 unit 2.5
3133 KT Vlaardingen
010- 752 62 77
training@semmie.net