adhd top 5 materialen

ADHD top 5 materialen

Door Sylvia van Asperen

Een duidelijk dagritme en voorspelbaar oudergedrag Werk je als professional met kinderen met ADHD/ ADD? Heb je behoefte aan nieuwe inspiratie, of gewoon weer eens nieuw materiaal? Wij hebben een top 5 samengesteld met materialen over ADHD waar we zelf enthousiast over zijn, of waarvan we zien dat veel professionals deze materialen inzetten. 

Complimentenspel - ADHD

1.Complimentenspel ADHD

Deze versie van het complimentenspel is speciaal gemaakt voor kinderen met ADHD en iedereen die met deze kinderen werkt en leeft. Het spel is dus geschikt voor thuis, op school, in therapie en bij de kindercoach. Deze variant van het bekende complimentenspel biedt 80 kaartjes met Stoere, Speelse en Sprankelende Complimenten. Dit spel helpt volwassenen rondom het kind om meer te kijken naar de positieve en krachtige kanten van kinderen met ADHD!

Bekijk Complimentenspel ADHD in de webshop

2. Alle honden hebben ADHD

Nieuw is dit boek niet, maar Alle honden hebben ADHD blijft een topper. In dit boek van Kathy Hoopmann zie je op elke bladzijde een foto van een hond in een bepaalde situatie met een tekst erbij. De combinatie van tekst en foto maakt dat het voor kinderen met ADHD (en hun ouders!) heel herkenbaar is. Het is heel geschikt voor ouders om thuis te lezen en voor kinderen om zelf te lezen. Sommige kindercoaches hebben het boek in huis en lenen het uit aan ouders. Het fijne van dit boek is dat het ook nog eens heel erg grappig is. 

Bekijk Alle honden hebben ADHD in de webshop

3. CGT-instrumenten voor kinderen en jongeren

Dit boek is sinds 2020 verkrijgbaar bij Semmie en direct één van de ‘bestsellers’ geworden. We merken dat er echt behoefte is aan laagdrempelig materiaal als ondersteuning op CGT. In dit boek vind je meer dan 200 werkbladen om te gebruiken bij de behandeling van kinderen en jongeren. Een deel van de werkbladen gaat over ADHD. Verder vind je in het boek werkbladen over trauma, autisme, angst, depressie en gedragsstoornissen. Je kunt de werkbladen gebruiken bij kinderen vanaf ongeveer 7 jaar tot 18 jaar. 

Bekijk CGT instrumenten voor kinderen en jongeren in de webshop

4. Stop-Denk-Doe Ankermunten 

Een Ankermunt helpt en kind gedurende de dag te herinneren aan een bepaald principe. In dit geval om eerst te stoppen, dan te denken en vervolgens te doen wat het meest handig is. We zien dat heel veel professionals deze munten bestellen om aan kinderen te geven bij kindercoaching. Ook horen we van leerkrachten terug dat ze de munten in de klas gebruiken voor kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben op dit gebied.

Bekijk Stop-Denk-Doe Ankermunten in de webshop

Time Timer

5. Time Timers 

Good old Time Timer. Al jaren in het assortiment bij Semmie en een blijvend succes. Als we zien hoeveel Time Timers er in al die jaren over de digitale toonbank gegaan zijn, vragen we ons af of er nog klassen en praktijken in Nederland zijn die ze niet gebruiken. 

Bekijk alle Time Timers in de webshop

Deel dit bericht